1 2017-04-09 14:17:42

Temat: Pomoc w interpretacji wyników

Bardzo proszę o interpretacje wyników badań hormonalnych. Bardzo rzadkie miesiączki i tycie mimo stosowanej diety brak efektów odchudzania.Badanie zostało wykonane w 9 dniu cyklu.Usg wykazało policystyczne jajniki
Estradiol: 45,19 pg/ml, Luteotropina (LH) 3,69 mIU/ml, Prolaktyna (PRL)10,50 ng/ml, Testosteron-0,302 ng/ml norma (0,084 — 0,480),FSH-5,65 mIU/ml
Androstendion (I31) 2,67 ng/ml (0,30 — 3,30),
DHEA-S- 368,7μg/dl (25,9 — 460,2)
P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18)- 42,5 U/ml
P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09)-33,9 IU/ml < 34,0
(TSH) trzeciej generacji- 0,82 μU/ml. (badanie z konca grudnia: TSH- 2,732, FT3-3,06(1,71-3,71),FT4- 0,95(0,70-1,48), Kortyzol-23,98)
Do tego wysoki cholesterol 236,6.