Temat: Ciąża po tabletkach Yasminelle ?
Mam nadzieję, że to tylko niepotrzebny strach. Biorę tabletki Yasminelle od roku (regularnie każdego dnia), nigdy nie zdarzyło mi się o żadnej zapomnieć. Do tej pory nie było problemów, czułam się pewna i niczym się nie przejmowałam. Zazwyczaj plamienie po skończeniu serii trwa 4-5 dni. Przy czym w pierwszych dwóch dość obficie, potem znikomo. Jednak w zeszłym miesiącu plamienie trwało zaledwie 2 dni i było bardzo bardzo słabe. Nie wiem czym jest to spowodowane, być może tylko stresem, ale przecież nigdy nie ma 100% skuteczności antykoncepcji.. Nie poszłam do lekarza bo nie widziałam potrzeby, uznałam ten fakt za normalny. Mój partner jednak obawia się że mogę być w ciąży i tym samym ja również ostatnio popadam w paranoję z tego powodu... Po tym 2 dniowym plamieniu poczekałam do końca przerwy i ponownie zaczęłam brać tabletki z nowego opakowania które właśnie skończyłam. Tym razem jednak zapisałam się do ginekologa, ale na wizytę muszę jeszcze poczekać, więc chciałabym w jakimś małym stopniu może uspokoić swoje myśli i dowiedzieć się... Czy to możliwe, że jestem w ciąży...?