Temat: Gdzie jedziecie na wakacje
Hej dziewczyny. Macie może jakieś plany wakacyjne? Miejsca gdzie zamierzacie wybrać się na wakacje? Bo sama chciałabym pojechać do jakiegoś fajnego miasta ( może nad morzem ) ale nie mam pomysłu.
Zdrowie Forum - porady medyczne dla kobiet
Pierwsze w Polsce forum medyczne dla kobiet :) poruszamy tematy które interesują w największym stopniu kobiety. Dołącz do naszej społeczności i poznaj wypowiedzi kobiet odnośnie problemów zdrowotnych które być może dotyczą także Ciebie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zdrowie Forum - porady medyczne dla kobiet » Poznajmy siebie i swoje choroby » Gdzie jedziecie na wakacje
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej dziewczyny. Macie może jakieś plany wakacyjne? Miejsca gdzie zamierzacie wybrać się na wakacje? Bo sama chciałabym pojechać do jakiegoś fajnego miasta ( może nad morzem ) ale nie mam pomysłu.
Nad morzem jest wiele fajnych miejscowości:
Świnouście jeśli lubisz plaże
Mielno jeśli imprezy
Rowy ( cudowna przyroda)
Mi jednak najbardziej podobało się w Gdańsku bo jest tam tyle atrakcji,ze nawet jak pogoda nie dopisuje to nie ma szans na nude.... Jeśłi chciałabyś sie tam wybrać to na stronie możesz zarezerwować sobie własny apartament:
Własne mieszkanie będzie wygodniejsze.
Ja w tym roku stawiam na Jastarnię. Nigdy tam nie byłam, a słyszałam, że można tam odpocząć od gwaru wielkich miast turystycznych. Najważniejsze, żeby tylko pogoda dopisała, bo inaczej będzie trochę słabo
Ja jadę nad morze
Oj jak dawno nie byłam w Jastarnii! Moze to pomysł na te wakacje tylko boje sie ze tam jest pełno ludzi i zdzierają za pensjonaty wiesz moze jakie są ceny?
Ja od wielu lat wybieram Trójmiasto! Tam zawsze się coś dzieje, chociaż tam też nie ma co liczyć na odpoczynek od tłumów. Wszystko zależy od tego co kto lubi Mi to zupełnie nie przeszkadza.
Ja bym bardzo chciała pojechać na wakacje w tym roku, ale pewnie nie pojadę w ogóle, chyba że dosłownie na jakiś przedłużony weekend gdzieś w Polskę. Mam niestety mnóstwo obowiązków
Ja w tym roku też mam dość sporo obowiązków, ale postanowiłam, że pojadę w któryś weekend (czyt. od piątku popołudniu do niedzieli wieczora) nad nasze kochane morze Jakoś nie wyobrażam sobie lata bez pobytu nad morzem
W Mielnie faktycznie, sporo imprez, więc jeśli kogoś kręcą takie klimaty to tylko tam.
Lubię Kołobrzeg, ale tu sporo ludzie w sezonie, mają piękną latarnię.
W zeszłym roku byłam w Sarbinowie/Gąskach, była całkiem urokliwie
Też lubię Kołobrzeg, ale tam jest masa ludzi w weekendy zwłaszcza.
Polecam Roztocze - pięknie, zielono,świeże powietrze, cisza
W tym roku planujemy wyjechać za granicę, ale polujemy na jakieś tańsze bilety lotnicze
polecam Krynicę Morską. Trochę zapomniana ale bardzo fajna miejscowość niedaleko mierzei wiślanej z piękną plażą
Zawitamy w polskie góry- Świeradów Zdrój nocowac bedziemy w domu wypoczynkowym Kaja. nie mam za bardzo doswiadczenia jesli chodzi o podroze, hotele.. mam nadzieje, ze bedzie super
Ostatnio podzwoniłam po ośrodkach nad Polskim morzem i wszędzie jest prawie pełno i ceny strasznie wysokie. Bardzo dużo ludzi teraz tam jedzie. Wiadomo, popularne kierunki strasznie drogie z powodu euro. Zadałam sobie pytanie gdzie jechać, by nie wydać za dużo. Znajomi zaproponowali mi mniej spotykany kierunek. Bałkany. Taka Bośnia i Hercegowina to tak samo jak w Chorwacji, tylko ceny dużo niższe. Tak samo Albania i Czarnogóra. Popatrzyłam sobie w internecie i faktycznie wygląda to zachęcająco. Znajomi przekonują (byli w zeszłym roku na wycieczce z Wytwórnią Wypraw w tamtym regionie) że jest co zwiedzić i gdzie odpocząć.
W tym roku planujemy wyjazd nad morze, ale obawiam się, że będzie za duży tłok. Zobaczymy
Chciałabym gdzieś za granicę, ale wiadomo jak to jest z pieniędzmi. Zawsze szkoda. Myślałam też o wyjeździe nad nasze morze, jednak boje si, że będzie brzydka pogoda. A jak jadę nad morze, to chciałbym ;posiedzieć chociaż chwilę na plaży.
Bułgaria, Chorwacja, Włochy, Węgry - w każdym z tych miejsc dostaniecie fajne warunki bez wydawania kolosalnej kasy.
A jeśli chcecie konkretnych porad to proszę piszcie bezpośrednio do mnie, na pewno wam pomogę.
Trochę w temacie siedzę - w prawie każdym kraju zaliczyliśmy po kilka hoteli, w zasadzie zawsze z BP.
W tym roku lista kierunków jest nieco okrojona, ale tak czy siak można trafić fajne wakacje bez kolosalnych sum.
Nie obawiacie się upadków BP? W tym roku jeszcze nic szczególnego się nie wydarzyło, ale chyba w ostatnich latach nie było choćby jednego roku, bez spektakularnego upadku. Mylę się?
Nie. W tym i poprzednim roku rezerwowałam wakacje z Travelplanet, a oni dają w cenie ubezpieczenie na wypadek bankructwa biura.
Działa to na takich zasadach, że jeśli biuro upadnie, to możesz za dokładnie taką samą kwotę wybrać sobie z ich oferty inny wyjazd turystyczny.
Dobrze, że to wprowadzili, bo też się już trochę baliśmy. Niby są ratingi, można sprawdzić kto jak stoi, ale czy to daje jakąkolwiek gwarancję?
My z mężem uważamy ,ze bardziej opłaca się wynajęcie apartamentu niż pokoju w hotelu Jest taniej, bardziej kameralnie i nie ma zwykle problemu z zabraniem ze sobą zwierzaka ( w większości hoteli jest to zabronione, z kolei większość apartamentów dopuszcza taką możliwość za darmo, albo za niewielką opłatą).
W Gdańsku mieszkanie można wynająć już od 100 zł za noc za całe mieszkanie.
Możecie sobie zobaczyć takie mieszkania na tej stronie:
http://www.sunandsnow.pl/index.php
ja od kilku lat jeżdżę do Łeby - fajne nie duże miasteczko, nie przepełnione ludźmi, ale przy tym jest i gdzie wyjść i gdzie się pobawić.
Mi się marzy wylot na Islandie , pociąga mnie surowy klimat tej wyspy w przyszłym roku planuje lecieć na miesiąc
My w tym roku jedziemy do Paryża Ale nie lubię miejsc odkrytych przez każdego dlatego zawsze szukam innych, jeszcze nie odkrytych miejsc Tutaj ostatnio znalazłam wpis o ciekawych miejscach do odwiedzenia w Paryżu http://notatnikpodroznika.pl/
No właśnie nie wiadomo co wybrać w związku z zamachami i ogólnie sytuacja na świecie dlatego chyba w tym roku wybierzemy polski morze.
Ja w tym roku wybieram się w góry Zawsze morze i morze więc w tym roku odmiana
Mozliwe, ze gdzies zagranice.
My w tym roku stawiamy na Kazimierz Dolny. Rodzice byli w zeszłym roku i polecali. Myślę, że będzie ok, bo patrząc na stronę miasta http://kazimierzdolny24.pl/ zapowiada się sporo atrakcji
Ja biore wakacje by rozwijac swoj biznes
Ja jadę na wczasy oczyszczające do Białki Fajny pomysł relaks połączony ze zdrowiem.
Być może Hiszpania
Na dłuższy weekend nad polskie morze, ale na pewno nie w oblegane przez turystów miejsce, lecz domek na uboczu, tuż przy plaży, gdzie nie wrzeszczą dzieciaki, jest spokój i cudowna cisza. Polecam takie perełki
Byłam w tym roku z mężem w lipcu w Gdyni Wypoczęliśmy jak nigdy. Zadbane miasto, świetne jedzenie i te klify! Mogę Wam kobietki polecić Hotel Nadmorski - dobrze nas przyjęli.
Pozdrawiam, Blanka
My w tym roku wybieramy się z rodzinką na tygodniową wycieczkę do Izraela. Skusiła nas ciekawa i korzystna cenowo oferta konsorcjum.pl - interesujący program, zapewnieni przewodnicy, wszystkie potrzebne ubezpieczenia. Już nie możemy się doczekać, bo podobno jest pięknie
No my już sobie wreszcie zabukowaliśmy nasz wyjazd Poczatkowo chcieliśmy wybrać sie nad morze, potem jednak doszliśmy do wniosku, że może fajnie byłoby jednak spędzić te wakacje trochę bardziej aktywnie....
Zdecydowaliśmy sie na kajaki:
http://www.m-canoe.pl/kajaki
Zarezerwowaliśmy sobie taka oto wycieczkę
Organizuja oni wypady na kajaki do Chorwacji. Propnowałabym zajrzeć bo wcale nie wychodzi tak drogo cenowo.
Moje plany są stosunkowo ustalone, przede wszystkim niedługo jadę na 3 tygodniową rehabilitację w góry. Można to chyba jako wakacje zaliczyć
Będzie ktoś z Was w dniach 3-5 sierpnia w Białce Tatrzańskiej i zjawi się na Festynie Białczańskim?
Może my, bo połowę urlopu mamy już za sobą, spędziliśmy go na Mazurach z dziećmi, odwiedziliśmy też Mazurolandię http://www.mazurolandia.pl/ w Gierłoży i kwaterę Hitlera a chcemy jeszcze zaliczyć chociaż weekend w górach
Na Mazurach jest pieknie,aczkolwiek sama preferuję mniejsze miejscowości w tej okolicy bo te wieksze ośrodki są bardzo skomercjalizowane i nie różnia się od ośrodków nad morzem.
Za to polecam te domki do wynajęcia na Kaszubach - przepiękna okolica, zalew, możliwosc wielu atrakcji takich jak grill, ognisko czy kąpielisko.
Miejsce polecam zarówno tym lubiącym aktywności bo w okolicy jest wiele ścieżek rowerorwych i kilka znanych parków krajobrazowych jak i osobom, które chcą odpocząć w dobrych warunkach oraz w ciszy.
Bardzo wartościowe info Dzięki wielkie, przyda się z całą pewnością
A może Złote Piaski w Bułgarii? Świetne oferty dla studentów, dość tanie są na https://www.plazujemy.pl/tekst,zlote-pi … ulgarii,85 Myślę, że jak najbardziej jest to warte uwagi
Ja z reguły zwiedzam polskie miasta. Jeśli chodzi o noclegi w stolicy Polski, to polecam CityApartments
Ja zdecydowanie polecam wakacje za granicą. Co roku staramy się właśnie korzystać z tego typu wyjazdów. Uważamy, że za cały rok odkładania pieniędzy na wakscje coś nam się nalezy. Ja głównie korzystam z rodziną zofert Coraltravel. Mają zawsze coś ciekawego z last minute czy do Turcji czy Tunezji , Hiszpanii itd
Ja w wakacje byłam na mazurach i w te wakacje również planuje tam się udam Polska jest piękna!
My w tym roku wymarzone Bali! Kilka lat na to czekałam
W tym roku planujemy wakacje zarówno zagraniczne jak i w Polsce
Na początku wiosną wybieram się do Macedonii a później do Mołdawii . W sierpniu br wybieramy się z narzeczonym do Chorwacji . Wylot planowany jest z Warszawy (mieszkam w Kielcach), ale to dla nas żaden problem. Przenocuje u siostry która mieszka w stolicy.
Poza tym chcemy wybrać się jeszcze na kilka dni do tego hotelu:
https://travelist.pl/golden-tulip-gdans … kiej-plazy
Znajduje się tuż przy gdańskiej plazy, wypoczywaliśmy tam rok temu i standard naprawdę super. A na traveliście jest możliwość w dobrej cenie wykupienia sobie pakietu z jedzeniem oraz z atrakcjami na miejscu.
A ja polecam Warszawę bo jest tam wiele ciekawych atrakcji dla dzieci:
Koniecznie wybierzcie się z dziećmi do Centrum Nauki Kopernik. Tylko tutaj - poprzez zabawę - dowiedzą się wielu ciekawostek o otaczającym je świecie. Warte polecenia jest także Planetarium Niebo Kopernika, w którym specjalny projektor gwiazdowy wyświetla nawet 20 milionów gwiazd.
Drugie ciekawe miejsce to sala zabaw Airo, w ktorej można bawić się razem z dziećmi:
https://airo.fun/kosmiczna-sala-zabaw
I skorzystać na przykład z bardzo dużego parku trampolin.
Ja spełniam swoje marzenie i lecę we wrześniu do Tokio!!! Wynajęłam apartament przez aplikację AirBNB. Już nie pierwszy raz, ale nigdy tak daleko nie wynajmowałam.
Ja byłam w Ustce, super było Trochę skorzystałam ze słońca i plaży a trochę z hotelowego SPA, bo pogoda nie zawsze dopisywała, a trafiliśmy na fajny hotel- Hotel Lubicz ze świetną strefą SPA&wellness, basenem, sauną, rewelacyjnymi zabiegami i innymi bajerami Wróciłam bardzo wypoczęta i zrelaksowana, zdecydowanie polecam to miejsce
My w tym roku wybraliśmy kierunek czarnobyl wycieczka ta był naszym marzeniem. A ponieważ w tym roku była nasza 10 rocznica to wybraliśmy się tam sami z mężem. Co prawda to nie jest ciekawy kierunek, ale mamy wspólną pasję z mężem i to miejsce było bardzo ważne na naszej mapie wycieczek właśnie.
Wybrałabym sie gdzieś w ciepłe miejsca. Ostatnio pogoda tak mrozi że chętnie nózki bym pogrzała na słoneczku.
ja też jednak wolałabym sie trochę pogrzac tym bardziej, ze w Polsce tak na prawdę bardzo gorące lato było w czerwcu, w lipcu na dwoje babka wróżyła. sierpień taki sobie. I nie mamy fajnej jesieni.... tej polskiej złotej. Też rozglądam się za jakimiś wakacjami, na stronie CoralTravel. Korzystałam już nie raz z tego biura.
My zostajemy w Polsce Dzieci są jeszcze małe tak więc odpuszczamy sobie w tym roku jakiekolwiek dalekie podróże. W przyszłym roku może się wybierzemy ale raczej nie w tym.
Chcielibyśmy wybrać się rodzinnie do Okuninki nad Jezioro Białe. W zeszłym roku tam wypoczywaliśmy i bardzo dobrze nam się spędzało czas, tak wiec chcielibyśmy zrobić w tym roku powtórkę z wypoczynku.
Planujemy też wynajem domku letniskowego https://szyszka-okuninka.pl/ Manowicie tutaj
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zdrowie Forum - porady medyczne dla kobiet » Poznajmy siebie i swoje choroby » Gdzie jedziecie na wakacje
Forum oparte o: PunBB