Temat: Nerwica jak ją leczyć - nowe sposoby ?
Zauważyłam u siebie dziwne lęki. Zawsze gdy wychodzę na dwór mam wrażenie że ktoś za mną idzie. Co chwilę się obracam i każdą osobę podejrzewam o jakiś spisek przeciwko mnie. Nawet widząc kobietę z wózkiem myślę, ze mnie śledzi. Jak już widzę faceta albo kogoś w dresie idącego za mną, to ogarnia mnie panika. Boję się, że ktoś mnie napadnie, zgwałci lub co gorsza zabije. Juz jak to piszę, to mnie ciarki przechodza. Postanowiłam, a właściwie zostałam zmuszona udać się z tym problemem do lekarza lub terapeuty. Nie jestem jednak przekonana co do metod leczenia takich zaburzeń psychicznych. Podadzą mi leki antydepresyjne i każą pewnie chodzić na sesje do psychologa. I zeświruję jeszcze bardziej. Może znajomi trochę za bardzo mnie nastraszyli, ale słyszałam, że takie zaburzenia leczy się też elektrowstrząsami. Jesli mam zacząć się leczyć i tak ma to wyglądać to dziękuję bardzo. Chciałam się dowiedzieć, czy nie ma przypadkiem nowych sposobów leczenia nerwic? W moim otoczeniu cały czas krąży plotka, że ciężko leczy się tego typu problemy i że mogę wylądować w domu wariatów co najwyżej. Co prawda nikt z nich nie miał styczności z nerwicą i mówią to, czego dowiedzieli się jeszcze od kogoś. W gruncie rzeczy pewnie nikt nie ma o leczeniu pojęcia. Proszę Was o pomoc. Chcę skutecznie pozbyć się leków, a nie chodzić bez sensu na wizyty do psychiatry! Interesują mnie aktualne i nowe sposoby leczenia. Z góry dziękuję za pomoc