Temat: Komputerowe badanie włosa
Ostatnio moje włosy są bardzo łamliwe i rozdwajają mi się końcówki. Słyszałam, ze można zrobić komputerowe badanie włosów. Gdzie mogłabym zrobić takie badanie, ile kosztuje i na czym polega?
Zdrowie Forum - porady medyczne dla kobiet
Pierwsze w Polsce forum medyczne dla kobiet :) poruszamy tematy które interesują w największym stopniu kobiety. Dołącz do naszej społeczności i poznaj wypowiedzi kobiet odnośnie problemów zdrowotnych które być może dotyczą także Ciebie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zdrowie Forum - porady medyczne dla kobiet » Pielęgnacja i wypadanie włosów - łysienie » Komputerowe badanie włosa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ostatnio moje włosy są bardzo łamliwe i rozdwajają mi się końcówki. Słyszałam, ze można zrobić komputerowe badanie włosów. Gdzie mogłabym zrobić takie badanie, ile kosztuje i na czym polega?
Załapałam się kiedyś na takie badanie w złotych tarasach bodajże. Ale nie wiem ile takie coś kosztuje. Musze przyznać, że dowiedziałam się bardzo wielu ciekawych rzeczy na temat moich włosów.
Wydaje mi się, że dobry gabinet kosmetyczny proponuje w swoich usługach badanie struktury włosa. Chętnie sama bym takie badanie przeszła. Nigdy nie wiem jakie moje włosy tak na prawdę są i czego potrzebują. Tak działam po omacku i nie wiem czy im nie szkodzę szamponami i odżywkami.
Chyba najlepiej będzie wykonać to u trychologa. Takie badanie miałam robione, gdy zmagałam się z wypadaniem włosów. W ten sposób trycholog zobaczył w jakim stanie jest skóra głowy i co powoduje nadmierne wypadanie włosów. Dzięki temu doradził mi zabieg mezoterapii. Jestem po trzech takich zabiegach w hair medica i bardzo podoba mi się rezultat. Włosów wypada niewiele i gdzieniegdzie już widzę odrastające małe włoski.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zdrowie Forum - porady medyczne dla kobiet » Pielęgnacja i wypadanie włosów - łysienie » Komputerowe badanie włosa
Forum oparte o: PunBB